JNV ontwikkelt unieke building App voor gebouw Tesla Motors

Auteur: 
Gerard
< >

Systeem integrator JNV Audiovisueel heeft in opdracht van het Nederlandse DokVast de structuur gerealiseerd voor een systeem onafhankelijke gebouw APP. Deze APP werd speciaal ontwikkeld voor gebruikers en huurders van DokVast gebouwen en geeft de gebruiker een zeer vriendelijke en eenvoudige ontsluiting van alle gebouw gebonden installatie onderdelen. De APP geeft de gebruiker, via een tablet of display, inzicht in zowel het energie verbruik van elektra, gas en water als de duurzaam opgewekte energie van PV-panelen en grijs water systemen. Daarnaast geeft de JNV Building APP de gebruiker de mogelijkheid inzicht te krijgen in automatisch gegenereerde storingen vanuit de verschillende GBS systemen en is het mogelijk handmatige storingen en problemen te melden.

 

De gebouw App geeft naadloos weer wat er allemaal plaats vindt in het gebouw op het gebied van energieverbruik. Een perfecte oplossing om kostenefficiënt, maatschappelijk verantwoord en duurzaam te ondernemen, aldus JNV.

Het pand New Logic II van DokVast, waar inmiddels Tesla Motors haar intrek heeft genomen, is de eerste in lijn die deze APP functionaliteit, ontwikkeld door JNV, heeft gekregen.

Het Building Dashboard heeft als primair doel de gebruiker en de beheerder op eenvoudige wijze te voorzien van informatie omtrent het energie verbruik. Daarnaast zal middels benchmarking het object vergeleken worden met andere gelijksoortige projecten. De benchmark score en het energie label dient deze prestatie weer te geven en geeft de beheerder de mogelijkheid om actief te reageren op afwijkend gedrag van het energieverbruik.  

Als secundair doel dient het Building Dashboard als ondersteuning om het beheer efficiënter uit te voeren en zo de gebruiker actief te betrekken in het verbruik van gas- water en energie.

Door de gebruiker bewust te maken van het verbruik en zijn prestatie in relatie tot soortgelijke gebouwen zal dit bijdragen in een effectieve reductie van het energie verbruik. Bij Tesla Motors loopt  dit zelfs op naar een reductie tot maar liefst 50%.”

Het totale Gebouw Beheer Systeem (GBS) wordt gevormd door een combinatie van systemen en stuurcomponenten voor beveiliging, audio, video, energie management, verlichting en klimaat. Voor het registreren en verzamelen van de data t.b.v. het dashboard werd een apart monitoringsysteem ontwikkeld en aangebracht dat overkoepelend is voor het GBS systeem in het pand.

Met onder andere het toepassen van deze unieke JNV Building App heeft men ervoor gezorgd dat het New Logic II pand beloond werd met een 5 sterren ‘outstanding’ BREEAM certificaat. BREEAM is een meetinstrument voor de beoordeling van de duurzaamheid van gebouwen. BREEAM is ontwikkeld door het Centre for Sustainable Construction, onderdeel van het Engelse BRE. BREEAM staat voor Building Research Establishment Assessment Method.