Kafé Kasserol brengt foodliefhebbers samen!

Auteur: 
Gerard
< >

Het eerste Kafé Kasserol festival vindt plaats op 21, 22 en 23 augustus in Lier. Wandel langsheen rollende keukens, geniet van culturele en artistieke randanimatie en proef van street food toppers uit heel het land.

Tijdens het weekend van 21 augustus zet Kafé Kasserol de charmante stad Lier- bekend om haar historische gebouwen, bruisende nachtleven en bourgondisch karakter - in een street food jasje. Geniet drie dagen lang van een culinaire openluchtbelevenis in een rustieke omgeving voor jong en oud!

Special guest Bartel Van Riet, gekend van Groenland op Eén, is ook aanwezig. Met zijn workshops ‘vierkante meter moestuintjes’ zal hij de lokale landbouw promoten....

Verder krijg je als festivalbezoeker de kans om je in de schrijven voor de CSA Kasserol Boerderij die start in september 2015. CSA staat voor Community Supported Argriculture, een bio-boerderij waar je voor een jaarlijks forfaitair bedrag je eigen bio-groenten en -fruit kan halen. Wees er snel bij, want er zijn slechts 300 oogstaandelen beschikbaar.

Om bij te dragen aan het groene karakter van het festival, zoekt Kafé Kasserol tijdens de organisatie steeds naar duurzame en milieubewuste oplossingen.

Ook wil Kafé Kasserol de stad Lier extra in de verf zetten door lokale artiesten en muzikanten in het programma op te nemen. We werken nu al samen met de Kunst en Muziek academie, de Koninklijke Moedige Bootvissers, de Lierse Keersters, ... Kortom, het wordt een totaal beleving!

Met de opbrengsten van Kafé Kasserol wil de organisatie onder andere ook belangeloze organisaties met gelijkaardige doelstellingen en liefdadigheidsdoelen ondersteunen.

Deze editie zamelen we geld in voor de nieuwe campagne van UNESCO: #UNITE4FORHERITAGE

Links