Keep on driving: het Hageland

Auteur: 
Redactie
< >

Heel wat afwisseling in het groene Hageland, en dus ideaal voor een autorit tijdens het weekend. Het is een plezier om via de vaak rustige wegen de vele verdoken parels te ontdekken. Een bekende stad als Diest met o.a. het begijnhof is er zo een, maar rijd ook eens door stadjes als Aarschot, Zoutleeuw en Tienen.

Van Scherpenheuvel tot Tongerlo

Tot de bekende locaties onderweg op deze autoroute Hageland horen Scherpenheuvel met haar basiliek en bedevaartsoord. Tremelo ken je wel van pater Damiaan. Hoegaarden heeft uiteraard het bekende witbier. Zichem heeft niet alleen de schrijver Ernest Claes maar ook zijn Maagdentoren en Sven Nys zette Baal op de kaart als veldrijder. Zijn carrière en het abc van cyclocross en offroad fietsen beleef je in zijn Sven Nys Cycling Center. Een unieke kans heb je om tijdens één fietstocht twee abdijen te bezoeken, in Averbode en Tongerlo.

Van Zoutleeuw tot Wezemaal

Laat je verrassen door het relatief minder bekende Zoutleeuw in Vlaams-Brabant. Vlakbij Zoutleeuw ligt het prachtige natuurgebied het Vinne. Je komt ook in Hakendover dat al lang iets heeft met een paardenprocessie. Het golvende Hageland zal je pas echt aan den lijve ondervinden indien je de fiets opstapt en onze fietsroute rond Boutersem doet. Horst heeft zijn Rode Ridder-kasteel en de omliggende uitnodigende natuur. In Werchter ben je in het mekka van de rockmuziek met een belevingscentrum rond het muziekfestival. Wie een beetje wijnliefhebber is, weet dat er in het Hageland uitstekende kwaliteitswijn wordt gemaakt. Eindig daarom in het Bezoekerscentrum in Wezemaal, een mooi en smaakvol einde van je autoroute.

Download hier de gratis autoroute van Euroreizen.be