Knokke omarmt vastgoed: Immo Invest Days

Auteur: 
Redactie
< >

Op 21 en 22 september 2019 kan je in Knokke-Heist terecht voor een gloednieuwe beurs voor nieuwbouwprojecten en vastgoedfondsen: ‘Immo Invest Days’.

Dat spaarders en privé-investeerders hun zuurverdiende centen niet langer (alleen) in klassieke spaarproducten onderbrengen, is geen geheim. Steeds vaker zoeken zij hun financiële heil in vastgoed. Nieuw onderzoek van de Europese vereniging voor vastgoedbeleggers INREV leert dat in 2018 alleen al wereldwijd voor een recordbedrag van 161,7 miljard euro aan vastgoedinvesteringen is opgehaald. Ook de Belgen kiezen massaal voor het zogenaamde ‘betongoud’. Marktonderzoek toont aan dat liefst één op de vijf woningen of appartementen in ons land al wordt gekocht om te verhuren. Bij nieuwbouw gaat het zelfs om ruim de helft.

Lage rentevoeten stimuleren vastgoedinvesteringen

Volgens experts is het trouwens geen verrassing dat zoveel Belgen momenteel interesse tonen in een vastgoedinvestering. De rentevoeten op kredieten staan dan ook historisch laag en de Europese Centrale Bank (ECB) verwacht dat ze tot medio 2020 nog op dit lage niveau zullen blijven.

1.500 bezoekers verwacht

Om tegemoet te komen aan deze zucht naar vastgoedbeleggingen wordt op 21 en 22 september 2019 op het Albertstrand van Knokke-Heist de allereerste Belgische beurs voor nieuwbouwprojecten georganiseerd: ‘Immo Invest Days’. Verspreid over twee dagen worden 1.500 bezoekers verwacht.

“Van over het hele land komen projectontwikkelaars en bouwpromotoren hun projecten en investeringsformules in detail voorstellen. Bezoekers krijgen in één keer een overzicht van nieuwbouwprojecten in ons land. Voor spaarders en privé-investeerders is dit een uitgelezen kans om rustig te bekijken of en hoe ze hun beleggingsportefeuille kunnen uitbreiden met vastgoed,” zegt Catherine Degreef, organisator van Immo Invest Days.

Trek naar de stad

“Vooral een nieuwbouwinvestering in een hoofd- of centrumstad wekt veel belangstelling. Reden daarvoor is dat we momenteel bij jong én oud een duidelijke, nieuwe trek naar de stad zien. En die blijft naar alle verwachting nog een tijd doorzetten - o.a. als gevolg van de zogeheten ‘betonstop’. Intussen tonen de verkoopcijfers aan dat de vastgoedprijzen in de steden zeker nog niet op hun limiet zitten. Naast een rendement op huur, kan een investeerder dus ook rekenen op een meerwaarde bij verkoop, ” Stefanie Vanden Broucke, algemeen directeur van projectontwikkelaar CAAAP.

Reality: jaarlijkse top voor vastgoedprofessionals

De Belgische beurs voor nieuwbouwprojecten en vastgoedfondsen zal trouwens hergebruik maken van de unieke infrastructuur van Realty, die op het Albertstrand wordt gebouwd. Realty is dé jaarlijkse top voor vastgoedprofessionals, die plaatsvindt op donderdag 19 en vrijdag 20 september én drijvende kracht is achter de beurs.

Praktische informatie

Immo Invest Days: zaterdag 21 september: 10-18u, zondag 22 september: 10-18u

Toegang gratis, mits registratie via de website

Realty: donderdag 19 september: 8u30-24u00, vrijdag 20 september: 8u30-18u

Toegang: enkel voor vastgoedprofessionals, ticket te kopen via www.realty-belgium.be