Kunst is voor iedereen

Eigenzinnige Antwerpse kunstgalerij doet move
Auteur: 
Redactie
< >

Pjez Unik in de Antwerpse Kloosterstraat bestaat in 2018 drie jaar. Omdat stilstaan achteruitgaan is, kiest de eigenzinnige kunstgalerij voor een ruimer pand in de straat. Het nieuwe pand biedt extra ruimte en zal de permanente collectie en de tijdelijke opstellingen combineren op één verdieping.  De aftrap wordt gegeven door de nieuwe expositie ‘Organic Feelings’, waarin schilderkunst en beeldhouwkunst aan bod komen.

Eigenzinnig en divers

Het succeselement in de formule van Pjez Unik is de diversiteit. De galerij werkt samen met een kunstenaarsportefeuille van meer dan tachtig kunstenaars, die vijftien nationaliteiten vertegenwoordigen. Deze kunstenaars zijn onderling verschillend. Er zitten talenten bij wiens werken ook in musea te bewonderen zijn, maar evengoed geeft Pjez Unik kansen aan jonge (en oudere) beginnende kunstenaars.

Kunst is voor iedereen

“Kunst voor iedereen’ is onze leuze,” benadrukt Jurgen Van Steen, Art Consultant van Pjez Unik. ‘We bieden originele kunst aan voor ieders smaak, maar ook voor ieders budget. Daarom hebben we vandaag een exclusieve portefeuille van 700 kunstwerken in beheer.’

Een ander aspect in de diversiteit van Pjez Unik zit ‘m in de locatie. De galerij zelf verhuist naar een nieuw pand in de Kloosterstraat, maar daar beperken Peggy en Jurgen zich niet toe. ‘Je vindt ons dikwijls op locatie en dat is niet altijd in de typische kunstgalerij,’ zegt Jurgen. ‘Zo exposeren we intussen bijvoorbeeld al 2 jaar in het oude klooster van Eeklo. Je kan daar dingen doen die in de galerij in Antwerpen niet mogelijk zijn.’

Een keten is Pjez Unik niet, wel proberen ze door regelmatig te exposeren op boeiende, onverwachte plekken, kunst toegankelijk te maken voor iedereen.

Nieuwe locatie: Pjez Unik, Kloosterstraat 53, Antwerpen.
Openingsuren: 12 tot 18u