Nieuw foodfestival Azië in Antwerpen

Waagnatie op 4 en 5 februari
Auteur: 
Redactie

Op 4 en 5 februari 2017 organiseert Asian Events voor het eerst Azië in Antwerpen, een nieuw foodfestival waarin Azië centraal staat. Liefhebbers van Asian Food worden er verleid door het beste wat de Aziatische keuken te bieden heeft, in een jasje van authentieke Aziatische traditie.
 
De Aziatische cultuur is hot. De vraag naar Aziatische producten, bestemmingen en gebruiken blijft stijgen: foodies en meerwaardezoekers krijgen er niet genoeg van. Op die vraag biedt Asian Events een antwoord met een nieuw festival in de Antwerpse Waagnatie, begin februari. 
 
Voor de data werd niet toevallig gekozen. De organisator wil het momentum van het Chinese Nieuwjaar, dat plaatsvindt op 28 januari, grijpen om Azië in Antwerpen in de markt te zetten. ‘China neemt een belangrijke plaats in op ons festival, maar we maken van deze gelegenheid gebruik om heel Azië in de kijker te zetten. Het festival in februari biedt de totaalervaring van een reis door Azië.’
 
Foodfestival met meer dan food
Een Aziatisch foodfestival is nieuw voor Vlaanderen. Aziatische eetstalletjes uit onder andere Korea, Vietnam, China, Thailand, India en Indonesië schotelen de bezoeker culinair hoogstaande en traditionele gerechten voor. De liefhebber kan er genieten van het exotisch smakenpallet van het Verre Oosten. Fans van de Japanse keuken kunnen hun hart ophalen dankzij het “Internationaal Sushi festival”.
 
Naast het foodaspect is de hele Aziatische omkadering minstens van even groot belang. Een Chinese Leeuwendans, een Ninja met vuurwapens en luchtacrobatie zijn slechts een greep uit het aanbod aan attracties die de Aziatische sfeer helemaal tot in Antwerpen brengen. Verder leert de bezoeker meer over de Chinese theeceremonie, Yoga, Massage ... en zelfs Koreaanse cosmetica. 
 
Leg Azië onder de kerstboom
De organisatie achter Azië in Antwerpen heeft ook aan de feestvierders gedacht: leg Azië onder de kerstboom voor €13 p.p.. Inbegrepen in deze speciale pakketprijs zijn een wenskaart, een promocode, een goodiebag en één drankbon. Dit pakket wordt uitgegeven in een beperkte oplage.

Wie een ticket aan de kassa koopt, betaalt € 15 (VVK € 12). Kinderen tot en met 11 jaar krijgen gratis toegang. 

#Beijingduck #pancakes #azieinantwerpen

Een foto die is geplaatst door Azië in Antwerpen (@asiainantwerp) op

Links