Nieuw woonproject in het groene Kalmthout: The Bakery

Auteur: 
Redactie
< >
nieuwbouwproject The Bakery
Locatie nieuwbouwproject The Bakery
<
nieuwbouwproject The BakeryLocatie nieuwbouwproject The Bakery
>

Op de plek waar vroeger bakkerij Van Hooydonck stond, verschijnt binnenkort een modern nieuwbouwproject. De naam The Bakery is een hint naar het bruisende verleden.

In 1966 startte Leo Van Hooydonck met zijn bakkerij aan de Kapellensteenweg in Kalmthout. In de wijde omgeving was hij jarenlang bekend voor zijn vers brood en heerlijk gebak. Leo hield de bakkerswinkel 34 jaar open. In 2000 nam de zoon van Leo Van Hooydonck de bakkerij over, totdat 14 jaar later de oven werd stilgelegd en de zaak definitief sloot.

The Bakery maakt rustig wonen in het centrum van Kalmthout helemaal waar

Architectenbureau Reno-Art tekende de plannen voor het nieuwbouwproject The Bakery uit. De centrale ligging, de talrijke voorzieningen in de buurt en het groene kader vormen de voornaamste troeven van dit woonproject.

Groene kader doorgetrokken

Op het meer dan 100 m diepe terrein komen de 31 nieuwe moderne appartementen iets achterin te liggen. Aan de straatkant worden ze afgeschermd met bomen. Op die manier wordt het groene kader vanuit Heide doorgetrokken over de volledige perceelbreedte tot het centrum van de gemeente. Het geheel wordt opgevat als een afgesloten domein. Hier ook gaat er veel aandacht naar natuur en rust met de aanleg van een grote centrale tuin in parkomgeving. “The Bakery maakt rustig wonen in het centrum van Kalmthout helemaal waar”, benadrukt Johan De bruyn van Reno-Art.

Wonen in The Bakery kan op een gemiddelde oppervlakte van 110 m², met telkens 2 of 3 slaapkamers per appartement. Er wordt gekozen voor een lichte, frisse gevelsteen om de bijhorende natuur volledig te omarmen en niet te veel op te vallen. Op het terrein en in het ontwerp wordt veel aandacht geschonken aan oriëntatie en ligging.

Woonproject met woonbeleving

The Bakery moet een rustige woonsfeer uitstralen. Door rekening te houden met het bospoortkarakter heeft de architect een zuiver en overzichtelijk project gecreëerd met 31 appartementen in 2 gebouwen. Hoe dieper op het terrein, hoe meer het gebouw afbouwt zodat de overgang naar het groen geleidelijk wordt aangezet. De bewoners zullen ook beschikken over een ondergrondse parking. De waaier van voorzieningen in de buurt, zoals een bakker, beenhouwer, apotheek en basisschool, zorgt voor een optimale woonbeleving.