Nieuwe Belgische luxe-juwelen van Elliot & Ostrich

Auteur: 
Redactie
< >

Jennifer Elliot, Antwerpse met Zuid-Afrikaanse roots, groeide op tussen diamantairs en goudsmeden. Ze schoolde zich om tot gemmologe om zelf een juwelenlijn te ontwerpen. Haar label is geënt op de struisvogel (‘Ostrich’).

Als gemmologe selecteert Jennifer persoonlijk de diamanten en edelstenen. Met haar kennis en expertise in de diamantindustrie kan zij het kaf van het koren scheiden wat betreft de verschillende kwaliteiten in diamant. Jennifer werkt  samen met leveranciers die dezelfde aandacht hebben voor kwaliteit en ethische ontginning, en koopt ook uitsluitend diamanten en edelstenen dicht bij de bron aan, met zo weinig mogelijk tussenpersonen. De juwelen worden ambachtelijk vervaardigd door gepassioneerde goudsmeden uit de Antwerpse diamantenbuurt.

18-karaat goud als basis voor de juwelen

De basis van de creaties bestaat uit 18-karaat goud wat voor een duurzaam en verfijnd resultaat zorgt. Gezien er voor elke stijl of huidskleur (licht, gemakkelijk bruinend en donker) een kleur goud bestaat, is elk juweel van Elliot & Ostrich in drie kleuren goud beschikbaar (geel, wit en rosé). Haar rosé (‘Yosé’) is geel met een warme zalmkleurige toon neigend naar koper, en is zachter en vrouwelijker, en oogt uiterst gesofisticeerd. Ook ideaal voor mannen die een klassieke trouwring willen met een persoonlijke toets.

Hoeveel kost een Elliot & Ostrich juweel?

De consumentenadviesprijs voor een Elliot & Ostrich juweel van de Moments collectie bedraagt tussen de € 500 en € 2.500.  Alle collectiestukken van de Moments collectie zijn online beschikbaar via de webshop: www.elliotandostrich.com.