Niko valt in de prijzen op de ‘Oscars van de designwereld’

Auteur: 
Redactie
< >
Niko touchswitch
Niko touchswitch
Niko, specialist elektrisch installatiemateriaal uit Sint Niklaas
<
Niko touchswitchNiko touchswitchNiko, specialist elektrisch installatiemateriaal uit Sint Niklaas
>

Het Sint-Niklase familiebedrijf Niko, specialist elektrisch installatiemateriaal, wint de Henry van de Velde Gold Award in de categorie ‘Company’. Deze awards worden al 25 jaar uitgereikt aan Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten en projecten. Ze zijn de ‘oscars’ van de Vlaamse designwereld.

Company Gold Award

Niko werd door de jury gelauwerd voor zijn bijzondere aandacht voor design.  De jury:  “De Company Gold Award gaat naar een bedrijf dat Belgisch design op de kaart zet in binnen- en buitenland. Niko heeft oog voor het visuele plezier van de gebruiker, voor het installatiegemak van de installateur en het gebruiksgemak van de eindklant.”

Habitat Award

Het uitgekiende design van de touchswitch, een digitale schakelaar, levert het bedrijf ook een Henry van de Velde Award in de categorie ‘Habitat’ op. De touchswitch is een elektronisch bedieningspaneel dat op eenvoudige wijze een klassieke schakelaar kan vervangen. Het bedieningsscherm heeft de grootte van een klassieke schakelaar, kan volledig gepersonaliseerd worden en tot twaalf verschillende functies aansturen.

Al 100 jaar een Belgisch familiebedrijf

Niko is een Belgisch familiebedrijf uit Sint-Niklaas met ruim 700 werknemers en 10 Europese vestigingen. De productie van schakelaars en stopcontacten gebeurt nog steeds voor het grootste deel in Sint-Niklaas.

Jo De Backer, Executive Director van Niko Group:  “Wij willen met onze slimme oplossingen leef- en werkomgevingen zo comfortabel, veilig en energiezuinig mogelijk maken. Van schakelaars en stopcontacten heeft Niko zich verder uitgebreid naar interfaces, technologie en huisautomatisering. Innovatie heeft daarin een hoofdrol gespeeld en zal dat blijven doen.”

Henry van de Velde Award tentoonstelling

Vanaf vandaag tot en met 29 maart 2020 loopt in BOZAR Brussel de Henry van de Velde Award tentoonstelling met een overzicht van alle winnaars. Niko levert zijn bijdrage met een interactieve overzichtstentoonstelling van 100 jaar Niko design, een verlengstuk van de expo ‘100 jaar Niko – the best is yet to come’, die het bedrijf samenstelde ter gelegenheid van zijn 100-jarig bestaan.