Ode aan Frank Vandenbroucke met limited edition-collectie

Auteur: 
Redactie
< >
Ode aan Frank Vandenbroucke met limited edition-collectie
Ode aan Frank Vandenbroucke met limited edition-collectie
Ode aan Frank Vandenbroucke met limited edition-collectie
Ode aan Frank Vandenbroucke met limited edition-collectie
<
Ode aan Frank Vandenbroucke met limited edition-collectieOde aan Frank Vandenbroucke met limited edition-collectieOde aan Frank Vandenbroucke met limited edition-collectieOde aan Frank Vandenbroucke met limited edition-collectie
>

Cameron Vandenbroucke, dochter van en aanstormend wielertalent, lanceert samen met ZEB ter ere van Frank Vandenbroucke de Cyclo Club Marcel limited edition-collectie.

De collectie herdenkt het tienjarig overlijden van het ‘enfant terrible’ van de Belgische wielersport en blikt terug op zijn overwinning in de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik twintig jaar geleden. 

Opvallende VDB-prints

De collectie draait voornamelijk rond Luik-Bastenaken-Luik, één van de belangrijkste wielerklassierkers én pronkstuk op het palmares van VDB. Met prints als “La Doyenne – 1999” en het nummer “256” zullen de fans van Il Bimbo d’Oro meteen weten waar ze aan toe zijn. Die allesbeslissende aanval ter hoogte van huisnummer 256, aangekondigd bij de start van de wedstrijd door VDB zelf, leidde uiteindelijk tot één van de meest indrukwekkende zeges ooit van deze klassieker.

Zelfvertrouwen

“We wilden een collectie creëren die de drager hetzelfde zelfvertrouwen geeft als Frank in die tijd had. Hij is een uitzonderlijke wielrenner die het fietsen legendarisch maakte in zijn tijd”, zegt Luc Van Mol, CEO van ZEB. 

Collector’s item

Exclusief is het T-shirt met een zwart-wit foto van VDB. Hiervan zijn er slechts 100 exemplaren gemaakt die bovendien genummerd zijn. Het is een collector’s item voor de die hard fans van VDB.

Vier damesmodellen

Aangezien wielrennen in de familie Vandenbroucke niet enkel een mannenzaak is, is het niet meer dan logisch dat de 12 herenmodellen werden aangevuld met 4 damesmodellen. “Mijn favoriet? De knotted crop top in bordeaux met de quote ‘Il Bimbo d’Oro’ in het geel”, vertelt Cameron. “Ik ben zo trots dat ik de kans krijg om deze collectie te dragen en te lanceren als hommage aan mijn vader”, besluit de jonge vrouw die in de voetsporen van haar vader fietst. 

De Cyclo Club Marcel limited edition is verkrijgbaar in alle ZEB-winkels en op zeb.be.