Online dierengeneesmiddelen kopen

Auteur: 
Redactie
< >
Online apotheek Farmaline
Online apotheek Farmaline
<
Online apotheek Farmaline Online apotheek Farmaline
>

Nieuwe Europese regelgeving maakt het sinds vorig jaar mogelijk om in ons land online voorschriftvrije dierengeneesmiddelen te kopen. Online apotheek Farmaline speelt hierop in door haar assortiment uit te breiden. “Producten voor honden en katten zijn het populairst, met name de middeltjes tegen vlooien, luizen en wormen,” zegt Lode Fastré van Farmaline.

Aanbod voor het ganse gezin

Omdat huisdieren onlosmakelijk deel uitmaken van het gezin, biedt Farmaline  voortaan ook dierengeneesmiddelen aan. “Wij hebben een aanbod voor het ganse gezin”, weet oprichter Lode Fastré. “En daar hoort de hond, de kat, de kanarie,… ook bij. In onze webshop vind je voedingssupplementen, verzorgingsproducten en producten voor gewrichten of spijsvertering.”

Drie redenen voor een explosieve verkoop

De verkoop ging van start in augustus 2019. “Producten voor katten zijn het populairst, daarna volgen de honden. Maar ook vogels, paarden en andere dieren vinden hun gading”, weet Lode Fastré. Vooral middeltjes tegen vlooien en luizen vallen in de smaak, op de voet gevolgd door hulpmiddelen bij het ontwormen.”

Met dank aan Europa

In heel wat Europese lidstaten zijn voorschriftvrije dierengeneesmiddelen al langer online te koop. Waarom breidde Farmaline – bij opstart de eerste online apotheek in België – dan onlangs pas haar assortiment uit met dierengeneesmiddelen?

“Europa is al lange tijd gewonnen voor de online verkoop van voorschriftvrije geneesmiddelen. 15 jaar geleden vaardigde het daarom een richtlijn uit, die de verkoop mogelijk maakte in de lidstaten. Dat wettelijk kader gold zowel voor dieren als voor mensen”, reconstrueert Lode. “België vaardigde in 2009 echter een Koninklijk Besluit uit dat de online verkoop van dierengeneesmiddelen blokkeerde. Begin 2019 overrulede een Europese verordening op haar beurt deze Belgische regelgeving. Sindsdien zijn voorschriftvrije (dieren)geneesmiddelen ook in België online te verkrijgen.”