Ontdek het interieur van de nieuwe Skoda Scala

Auteur: 
Redactie
< >
het interieur van de nieuwe Skoda Scala
de nieuwe Skoda Scala
de nieuwe Skoda Scala
<
het interieur van de nieuwe Skoda Scala de nieuwe Skoda Scalade nieuwe Skoda Scala
>

Bezoekers van het Autosalon in Brussel hebben vast de nieuwe Skoda Scala in het vizier gehad. Het nieuwe interieurconcept van het Tsjechische merk is opvallend.

De belangrijkste features zijn onder meer een centraal display dat hoog in het gezichtsveld van de bestuurder is opgesteld, en een hertekend dashboard.

Norbert Weber, die bij Skoda Auto aan het hoofd staat van interieurdesign, zegt: “De nieuwe Skoda Scala is het eerste productiemodel dat uitpakt met ons nieuw interieurconcept waarbij een geüpdatete designtaal wordt geïntroduceerd samen met nieuwe kleuren en materialen. De première hiervan in de Scala betekent de start van een nieuwe merkidentiteit voor Skoda die zowel emotioneel als functioneel is.”

Groot display

Het middelpunt van het interieurconcept van de Skoda Scala is het display dat met een formaat tot 9,2 duim het grootste is in dit marktsegment. Het staat bovendien perfect opgesteld in het gezichtsveld van zowel de bestuurder als de voorste passagier. Dit losstaand, centraal display wordt afgeboord door een karakterlijn die het tot de verbeelding sprekende lijnenspel van de motorkap volgt. Onder het display creëert deze lijn een ergonomische polssteun voor de bediening van het touchscreen.

Ergonomisch en comfortabel

De bedieningselementen voor de airconditioning op de middenconsole en de toetsen voor het stop-startsysteem, Driving Mode Select en Park Assist net voor de versnellingspook kregen eveneens een ergonomische opstelling voor een comfortabele bediening. De laterale ventilatiemonden lopen door tot in de deuren en benadrukken in de breedte visueel de vorstelijk ruimte-indruk aan boord.

Het dashboard en de deurpanelen pakken uit met een verfijnde oppervlaktestructuur voorzien van een nieuwe textuur en een zachte schuimvulling. Het resultaat zijn kristalheldere structuren die de toekomstige stijl van het merk Skoda zullen bepalen.