Op-en-top Belgische lekkernij: het Belchouke

Auteur: 
Redactie
< >
Belchouke

Met een ode aan de belgitude brengen O’Rèn-ontwerpers Michael Wauman en Ivory Murillo met het ‘Belchouke’ een plezante variant op de heilige graal der gebakjes: het soesje of ‘chouke’.

Toen Michael Wauman en Ivory Murillo vijf jaar geleden het merk O’Rèn oprichtten, wisten ze duizenden mensen al te overtuigen met hun creaties. Een nieuwe uitdaging vonden ze in de wondere wereld van de patisserie; iets waar de Belgen in uitblinken. En wie patisserie zegt, denkt spontaan aan de heilige graal der gebakjes: het ‘chouke’. Michael en Ivory kozen ervoor om deze lekkernij in een op-en-top Belgisch jasje te stoppen. Zowel de inhoud als het uitzicht zou ‘België’ ademen. Na heel wat wikken en wegen, kwamen de twee creatievelingen tot het overheerlijke en leuke eindresultaat: het Belchouke.

Smaken

Het Belchouke komt in drie verschillende smaken en kleuren: Belgische chocolade met hazelnootcrème, een luchtige vanillevulling met Belgische, gele appel en een heerlijke vanillevulling met Belgische aardbeien. Ieder gebakje wordt overgoten met een bijpassende topping waardoor ze de Belgische driekleur vormen. In samenwerking met Bakkerij Roelandt zitten de Belchoukes per drie verpakt en komen ze op 4,99 euro per doosje.

Verkrijgbaar bij tankstations en lokale horeca

Deze lekkernijen zijn vanaf 1 oktober verkrijgbaar bij Texaco tankstations en lokale bakkerijen en supermarkten. Dit is het ideale geschenkje wanneer je een bezoekje brengt aan je oma, schoonmoeder of mamalief, maar natuurlijk ook perfect als origineel dessert of als heerlijk tussendoortje.