Paesano brengt Italiaanse zon op het bord

Auteur: 
Redactie
< >
Culinaire hotspot Paesano in Antwerpen
Paesano authentieke, Italiaanse keuken in Antwerpen
Culinaire hotspot op het 't Eilandje in Antwerpen
Opening Paesano op het 't Eilandje
<
Culinaire hotspot Paesano in AntwerpenPaesano authentieke, Italiaanse keuken in AntwerpenCulinaire hotspot op het 't Eilandje in AntwerpenOpening Paesano op het 't Eilandje
>

Het bekende Italiaanse restaurant ‘Brusketta’ (Jan van Rijswijcklaan, Antwerpen) breidt uit met een tweede vestiging aan ’t Eilandje. In Paesano kan je genieten van een authentieke, Italiaanse keuken.

Deze nieuwe culinaire hotspot wordt uitgebaat door dochter Valentina die de liefde voor delicatessen en het restaurantwezen al met de paplepel meekreeg. Het managen van het restaurant doet ze samen met Vincent Van Trier van The Villa Antwerp die medezaakvoerder is.

Brusketta breidt uit naar het noorden van Antwerpen

Valentina Paesano: “We zijn blij dat we op deze locatie een nieuw restaurant kunnen openen. Niet alleen zitten we hier vlakbij de haven maar we zijn ook makkelijk bereikbaar en er is bovendien altijd gratis parking wat niet evident is in de stad.”

Keuken & beleving

Authenticiteit is waar het bij Paesano om draait en dat proef je in de keuken. De chef komt uit Bari en de pizzaiolo komt uit Napels, de bakermat van de pizza. Bij Paesano kan je terecht voor een snelle lunch maar evengoed voor een royaal diner. Op de uitgebreide kaart prijken ‘signature dishes’ zoals pasta vongole en spaghetti meatballs maar ook ravioli met kreeft en een selectie van pizza’s. Daar de familie haar roots heeft aan de Amalfitaanse kust, is ook de wijnkaart zorgvuldig samengesteld.

Moderne inrichting

In tegenstelling tot het rustieke kader van Brusketta gaat Paesano voor een modernere inrichting met zwart-wit accenten, fotografie van de Amalfitaanse kust, paarse neon lichtbuizen, sfeervolle ‘Cobra Art’ kunstwerken aan de muren en speelse details. “Sfeer is erg belangrijk” aldus Valentina. “Mijn vader zegt altijd dat sfeer goed is voor 80% van de restaurantbeleving.” In Paesano zal je dan ook regelmatig een DJ in de DJ-booth aantreffen en in het weekend kunnen de restaurantbezoekers hun avondje uit verder zetten in The Villa Antwerp. 

Paesano, Limbastraat 1 in Antwerpen. Reserveren via het nummer 03/888 09 89. Meer info vind je op de Facebook-pagina van Paesano Antwerpen en/of op de Instagram-account.