Prijs voor een babysitter daalt scherp

Babysitten wordt nog steeds populairder in België.
Auteur: 
Redactie
< >
kostenkinderopvang2018 - Yoopies.be

Het aantal babysitters op het platform Yoopies is dit jaar met 43,5 procent toegenomen terwijl het gemiddelde tarief voor een uur oppas met 13 procent is gedaald naar 7,45 euro. Dat blijk uit Yoopies, Europa’s grootste platform voor persoonlijke dienstverlening.

Het aantal babysitters op het platform Yoopies is dit jaar met 43,5 procent toegenomen. Krijn Hoornstra, manager Benelux bij Yoopies legt uit: “Studenten zijn het afgelopen jaar gemiddeld 16 procent meer gaan werken en de meerderheid geeft aan indien mogelijk nog meer te willen werken. Gezien dat ouders meer gaan werken en dus meer flexibiliteit vragen van hun kinderopvang is de verwachting dat steeds meer gezinnen gebruik zullen gaan maken van particuliere babysitters”.

Regionale verschillen

Het tarief voor een uur babysitten verschilt sterk per provincie en is ook dit jaar het hoogst in het hoofdstedelijk gewest Brussel met een gemiddeld tarief van € 8,06 per uur. De top drie wordt afgemaakt door Vlaams Brabant en West-Vlaanderen met een gemiddelde van respectievelijk € 7,82 en € 7,74 per uur. Onderaan staat de provincie Namen waar ouders gemiddeld slechts € 6,80 per uur betalen en ook in Oost-Vlaanderen (€ 6,93) en de provincie Luik (€ 7,08) betalen ouders relatief weinig.

Waterloo is duurste stad

De duurste stad voor een oppas is dit jaar Waterloo waar ouders gemiddeld € 8,89 betalen, op korte voet gevolgd door Sint Gillis (€ 8,79) en Brussel Stad (€ 8,66). Opvallend is dat de 3 goedkoopste plaatsen voor een oppas alle drie in Wallonië liggen. De goedkoopste plaats voor een oppas in België is Moeskroen met een gemiddeld tarief van € 6,28.

Binnen 10 minuten een babysitter

Yoopies heeft recentelijk zijn activiteiten in België uitgebreid met de lancering van een nieuwe app waarmee ouders binnen 10 minuten een babysitter kunnen boeken. Ouders kunnen eenvoudig een hulpvraag uitsturen naar bekende babysitters of de beste babysitters in de buurt (gebaseerd op waarderingen van andere ouders).

Krijn Hoornstra: “We hebben deze functie nu een jaar in Frankrijk. Elke ouder weet hoe vervelend is als je vaste oppas niet kan. Yoopies helpt ouders door het mogelijk te maken om in een keer meerdere sitters te benaderen."