Proef het gezelligste bier: Bière des Amis

Auteur: 
Redactie
< >
Bière des Amis
<
Bière des Amis
>

Bière des Amis® is een nieuw Belgisch bier dat zich als hét gezelschapsbier bij uitstek wil profileren. Het bier onderscheidt zich door de speciale verpakking in flessen van 66 cl.

Bière des Amis®, geproduceerd door de Brasserie des Légendes en verdeeld door Neobulles*, is een blond bier van hoge gisting met natuurlijke ingrediënten. De tweede gisting in de fles geeft het bier een natuurlijke sprankeling en laat de aroma's beter uitkomen. Mout en graan overheersen aanvankelijk maar maken dan plaats voor secundaire citrussmaken (appelsien en mandarijn). Bière des Amis® is een karaktervol bier, maar met een alcoholgehalte van 5,8 procent is het ook makkelijk te drinken.

Om te delen … of niet

Het nieuwe bier onderscheidt zich niet alleen door zijn manier van brouwen, maar ook door de speciale verpakking in flessen van 66 cl. “Zoals zijn naam doet vermoeden, is Bière des Amis® een bier dat gemaakt is om te delen. We wilden een authentiek, aangenaam en makkelijk te drinken bier creëren, dat perfect aansluit bij de mooie momenten die we met vrienden beleven,” legt brouwer Philippe Stassen uit. “En we hebben besloten om zo'n 20% van het merkkapitaal open te stellen voor medewerkers van Neobulles. Zo trekken we de logica van het delen consequent door.”

Waar kan je Bière des Amis kopen?

Bière des Amis® is verkrijgbaar horecazaken, drankwinkels en supermarkten (Cora, Louis Delhaize, AD Delhaize, Delhaize, Intermarché en binnenkort ook Carrefour).

*Over Neobulles

Neobulles werd in 2014 door Philippe Stassen opgericht bij de overname van de merken Kidibul, Vintense en Vivaro van de HEINEKEN-groep. In 2015 nam Neobulles IMD over, een belangrijke speler in de drankendistributiesector in België, Frankrijk en Luxemburg. Naast de eigen merken is Neobulles de exclusieve verdeler van de merken Twist and Drink in de Benelux en Oshee Isotonic Drinks in België. Het verkoopvolume haalt bijna 70.000 hectoliter per jaar, goed voor een omzet van meer dan 18 miljoen euro.