Reisparels die je alleen per boot kan bereiken

Auteur: 
Redactie
< >
10 verstopte parels

De zomer draait op een hoog toerental en zon en zee trekken massa’s toeristen aan. Wie de gebruikelijke stranden wil vermijden, moet zeker een boottochtje overwegen. Holidu en Sailsquare selecteerden enkele bestemmingen die je bijna alleen per boot kan bereiken. (foto’s: Shutterstock via Holidu)

Natuurgebied Sa Dragonera - Mallorca, Spanje

Een eiland in de vorm van een draak is vooral voor Game of Thrones liefhebbers, die hun vakantie op Mallorca willen doorbrengen, een fantastische must-see. Maar ook degenen die het moeilijk vinden om de slapende draak op het eiland Sa Dragonera te ontdekken voor de westkust van Mallorca, doen er goed aan om het natuurreservaat in hun vakantieplannen op te nemen.

La Graciosa - Spanje

Veel vakantiegangers verlangen naar verlaten stranden, die nu bijna onvindbaar zijn in populaire vakantieoorden. Maar wie klaar is om met de boot te vertrekken, wordt beloond. Dit is ook het geval op het Canarische eiland La Graciosa, dat voor Lanzarote ligt en alleen via het water bereikbaar is. Ook hier hebben alle zelfstandige reizigers toestemming nodig om aan te meren bij de haven of om voor anker te gaan voor een van de baaien.

Lavezzi-eilanden - Corsica, Frankrijk

De Lavezzi eilanden tussen Corsica en Sardinië nodigen zeilers en dagjesmensen uit om de dromerige azuurblauwe Middellandse Zee te verkennen. Baaien met witte en gouden zandstranden, bizarre granieten rotsen en een soortenrijke flora en fauna maken deze eilandengroep tot iets heel bijzonders. Alleen het eiland Île de Cavallo is bewoond, de overige eilanden zijn bijna onaangetast.

Navagio baai - Zakynthos, Griekenland

De Navagio baai op het eiland Zakynthos in Griekenland is weliswaar beroemd en vaak geprezen, maar het hoort zeker thuis in deze lijst. In 1980 leed een schip met gesmokkelde sigaretten schipbreuk voor de kust en werd naar het strand gedreven. De spectaculaire Navagio-baai met oude scheepswrakken en omgeven door imposante grijze kliffen is een super indrukwekkende plek.

 Strand Lalaria - Skiathos, Griekenland

Wit kiezelstrand, turquoise zee en schilderachtige krijtrotsen - welkom op Skiathos! Het Griekse eiland in de Egeïsche Zee heeft veel te bieden, vooral voor degenen die met de boot op reis zijn. Laat je betoveren door een panorama dat direct van een schilder tableau lijkt te komen en vaar langs de kust over kristalhelder water.

Blauwe grot - Biševo, Kroatië

Zeegrotten zijn populaire bestemmingen, niet alleen in Griekenland maar ook in veel andere mediterrane landen. Prachtige lichtshows zijn bijvoorbeeld te zien in de blauwe grot op het eiland Biševo in Kroatië. Het diepblauw van de zee heeft een bijna onnatuurlijk effect, het reflecteert het licht op zonnige dagen en geeft de grot een buitengewone glans.