Residentie Notarius: nieuwe bestemming voor notariskantoor in Kapellen

Auteur: 
Redactie
< >
Residentie Notarius met typische gele bakstenen voorgevel
De oude notariswoning ondergaat metamorfose
Residentie Notarius met grote gemeenschappelijke tuin
<
Residentie Notarius met typische gele bakstenen voorgevelDe oude notariswoning ondergaat metamorfoseResidentie Notarius met grote gemeenschappelijke tuin
>

De oude notariswoning van Henri Wuyts met zijn karakteristieke gevel is al decennia een vertrouwd beeld in Kapellen. De notariswoning ondergaat nu een grondige metamorfose. Bouwonderneming Jos Dejongh onderwerpt het gebouw aan een totaalrenovatie.

Nadat Filip Wuyts het notariaat verhuisde naar de Antwerpsesteenweg, kwam het gebouw leeg te staan. In het ontwerp van Mertens Architecten voor deze nieuwe ‘Residentie Notarius’ wordt de typische gele bakstenen voorgevel uit de jaren ’60 behouden. Kenmerkend voor dit project is de architecturale wisselwerking tussen de notariswoning en het toegevoegde volume. Samen vormen ze een modern architecturaal geheel met veel aandacht voor licht en lucht.

Handelsruimten en appartementen

Het oorspronkelijke pand wordt volledig gestript en krijgt achteraan en zijdelings een groter volume door uitbreiding met nieuwbouw.  In het complex is er op de benedenverdieping plaats voor 2 handelsruimten van 160 m² en 265 m². Op de bovengelegen verdiepingen zijn er 5 appartementen met terras voorzien: 2 op de 1ste verdieping, 2 appartementen op de 2de verdieping en nog een laatste appartement met 2 grote terrassen op de 3de verdieping. Ondergronds komen er staanplaatsen voor 10 auto’s en fietsen, alsook extra bergingen.

Gemeenschappelijke parktuin

Binnenin wordt alles gestript. Hier komen overal ook nieuwe ramen en deuren. Naast de individuele terrassen beschikken de appartementen in het nieuwe complex achteraan over een mooie, grote gemeenschappelijke tuin. Dit wordt een soort parktuin met paadjes waarin de bestaande volwassen bomen behouden blijven. Normaal gezien zal Residentie Notarius tegen oktober 2020 voltooid zijn.