Samen tegen corona: steden en gemeenten helpen mee

Auteur: 
Redactie
< >

Heel wat steden, gemeenten en lokale organisaties startten met warme initiatieven om elkaar te helpen in deze coronatijden. Overheid, vrijwilligers, ondernemers en buren slaan de handen in elkaar.

Antwerpen helpt

Mensen die niet meer naar de winkel, apotheek kunnen of verhinderd zijn om met hun hond gaan wandelen, krijgen een helpende hand van vriendelijke vrijwilligers. De stad Antwerpen lanceert een platform waar vraag en aanbod elkaar vinden.

Info: Antwerpen helpt

Ik Koop Antwerps

Antwerpse handelaars en horeca krijgen een digitale duw in de rug. Op het platform ‘IkKoopAntwerps.be’ kan iedereen bij hen komen winkelen, proeven en genieten.

Info: Ik koop Antwerps

Met www.ikkoopindeprovincieantwerpen.be wil de provincie Antwerpen iedereen aanzetten om in de buurt te winkelen. Niet elke handelaar heeft vandaag al een webshop, toch zijn er vaak leveringen en/of afhalingen mogelijk tijdens de coronacrisis. 

Gratis coaching voor Antwerpse handelaars en horecaondernemers

Als extra ondersteuning maakt de stad Antwerpen de gratis starterscoaching toegankelijk voor álle handelaars en horecaondernemers.

www.ondernemeninantwerpen.be/startersgeschenk

www.ondernemeninantwerpen.be/corona

Take away en delivery in Lier

Heel wat Lierse horeca-uitbaters zijn niet bij de pakken blijven zitten en zijn met take away en/of delivery gestart. Deze frituren, broodjeszaken, pizza en kebab delivery blijven gewoon open.

Take away en delivery Lier

De vrijwilligers van Mechelen

Het coronavirus zet verschillende Mechelaars aan om zich tot vrijwilliger om te scholen. Lees hun hartverwarmende verhalen.

De vrijwilligers van Mechelen

Steunmaatregelen steden en gemeenten

In navolging van de federale beslissingen ter preventie van het coronavirus voorzien steden en gemeenten ook steunmaatregelen voor de getroffen zelfstandigen en ondernemers.

Steunmaatregelen steden en gemeenten