Siematic - De nieuwe geometrie van de keuken

Architectuur en design in perfecte harmonie
Auteur: 
Redactie
< >

Antwerpen, december 2017 – Met een nieuwe geometrie geeft SieMatic met de “New PURE Collection” de minimalistische keuken een uniek karakter. Frame Design, het laatste nieuwe designconcept in de PURE-lifestyle wordt op Batibouw 2018 voorgesteld. Daarnaast introduceert SieMatic er tevens de exclusieve SieMatic "Brandroom" in het hart van de stand met een hedendaagse herintrepretatie van CLASSIC design Ook de URBAN-keuken krijgt de nodige aandacht waarbij de modulaire mogelijkheden benadrukt worden in het gezelschap van het unieke SieMatic 29-buffetmeubel. Alles mogelijk op maat, met steeds een luxueuze afwerking en aandacht voor detail.

Lijnen scheppen vlakken. Lijsten vormen een kader voor een ruimte om tot rust te komen. Kubistische vormen worden objecten. Een heldere, grafische lijn zorgt voor een symbiose tussen meubels en architectuur. We hebben het over Frame Design, het nieuwe concept van de SieMatic “New PURE Collection”, ontwikkeld in samenwerking met het Berlijnse architecten- en designbureau Kinzo. 

ELEGANT OMLIJST

Kenmerkend is de verfijnde, 2cm smalle lijst, een designelement dat de inbouwelementen omkadert en duidelijke grenzen aangeeft terwijl het zich tegelijkertijd leent tot diverse design- en indelingsopties – van kastopstelling tot wandmeubel. De verschillende delen vormen bouwblokken om sculpturale meubels mee te ontwerpen die zowel architecturaal als esthetisch een brug slaan tussen keuken en leefruimte. 

Tot de PURE designtaal van deze SieMatic “New PURE Collection” hoort ook een apart aanbod van materialen en kleuren die naadloos op het concept zijn afgestemd. Zo ontwikkelde SieMatic voor de oppervlakken van het Frame Design een nieuwe matte laksoort met fijne structuur. Deze stijlvolle lak is verkrijgbaar in de kleuren “Lotuswit”, “Sterlinggrijs”, “Grafietgrijs” en  “Zwart”. Tevens ook in kunststof in het gloednieuwe “Onyx-  en Java Eik”. 

GERAFFINEERD GEÏNTEGREERD

Deze materiaal- en kleurencombinatie is slechts één van de vele mogelijkheden die de “New PURE Collection” van SieMatic biedt. Elke woning vraagt om een op maat gesneden ontwerp en met het unieke aanbod krijgt elk interieur een persoonlijk karakter. De SieMatic interieurvormgevers stemmen de inrichting en productdesign op mekaar af.

SIEMATIC 29: AANDACHT VOOR DEZE UNIEKE KLASSIEKER

De URBAN collectie leent zich perfect tot de huidige eigentijdse levensstijl. Op Batibouw is de SieMatic 29, buffetmeubel  in “Graphite Oak”, eens te meer een blikvanger. Het ontwerp refereert naar 1929, het jaar waarin oprichter August Siekmann  het bedrijf opstartte. 

De afgeschuinde, ronde zijwanden doen terugdenken aan die periode terwijl de moderne materialen deze klassieker juist een frisse toets geven. Dit vrijstaande Signature Piece is een eerbetoon aan de geschiedenis van SieMatic. 
Deze blikvanger is verkrijgbaar in diverse formaten en in alle SieMatic kleuren en materialen.

FUNCTIE ONTMOET EMOTIE

Sinds de oprichting in 1929 is SieMatic gedreven door één gedachte: keukens ontwerpen die uniek en vooruitstrevend zijn. Niet alleen qua vormgeving; ook in de details die achter de deuren en lades schuilgaan. In de SieMatic "Brandroom" worden kwaliteit en afwerking getoont. Functie en emotie ontmoeten elkaar in de contrasten van het Agaatgrijze wandmeubel en met een uniek “Gold-bronze” open regaal en bronzen kaderfronten. Daarnaast laat SieMatic hier de exclusieve details zien zoals de Flock-2-Block bestekindeling van de lades, de binnenafwerking, verschillende grepen enzovoort – stuk voor stuk slimme én mooie oplossingen.

SIematic www.keukenontwerpers.com