Skaten in Antwerpen: doe de ollie of een 180

Antwerpen skatehoofdstad in september
Auteur: 
Redactie
< >
Antwerp Skate contest

In het weekend van 21 tot en met 23 september organiseert de Belgian Skateboard Associaton, in samenwerking met Sporting A, de Nokia Antwerp Skate Contest. De Belgische en internationale skatetop komt naar de Antwerpse binnenstad.

Tijdens de maand september zorgt de Belgian Skateboard Association samen met Sporting A ervoor dat de Jordaenskaai in Antwerpen het decor wordt voor iedereen die de beste skaters van het moment  en hun moves (ollie, 180, slider, ….) aan het werk wil zien.

Nokia Antwerp Skate Contest (weekend van 21, 22 en 23 september)

Deze wedstrijd is dit jaar reeds aan zijn twaalfde editie toe. Nationale en internationale professionele skaters zakken maar al te graag af naar Antwerpen om deel te nemen aan deze competitie. Het totale prijzengeld voor het volledige weekend bedraagt 10.000 euro. Vrijdag 21 september wordt een voorproefje. Verschillende professionele skaters komen het skateboardparcours aan de Jordaenskaai al een eerste keer uittesten.

  • Als opwarmer trekt de Nokia Antwerp Skate Contest de stad in. Tussen 12 en 13.30 uur tonen de skaters hun eerste tricks op het basketbalplein ter hoogte van de Van Immerseelstraat 61, vlakbij het Centraal station.
  • Vanaf 14 uur gaat het richting Jordaenskaai, waar de eerste kwalificatie-runs worden afgewerkt op het skateparcours.
  • Demo’s van het Primitive Skateboarding Team + signeersessie (met gratis posters) tussen 17 en 18 uur
  • Als afsluiter van de dag verhuist iedereen van 19 tot 22 uur naar de skatebowl in Park Spoor Noord, waar de skaters met de beste tricks nog 3.000 euro extra prijzengeld kunnen verdienen.

Op zondag 23 september worden vanaf 13 uur de halve finales en de finales gereden. De winnaar van de Nokia Antwerp Skate contest wordt om 18 uur bekend gemaakt.

Gratis toegang

Iedereen is welkom aan de Jordaenskaai om naar deze uitzonderlijke reeks van skatewedstrijden te komen kijken, de sfeer op te snuiven of zelf het skateparcours uit te proberen. De toegang voor deze drie skate-evenementen is gratis.

Meer info op www.nokiaantwerpskatecontest.be.