The Bakery vertelt een vergeten verhaal over brood

Auteur: 
Redactie
< >
Zuurdesem brood van The Bakery
The Bakery in Antwerpen
The Bakery van Kenney Van Hoorick
<
Zuurdesem brood van The BakeryThe Bakery in AntwerpenThe Bakery van Kenney Van Hoorick
>

In een sfeervol, geklasseerd pand op de site van de Antwerpse brouwerij De Koninck werkt bakker Kenney Van Hoorick met de beste dagverse en natuurlijke producten. Op die manier levert hij unieke, ambachtelijke producten in samenwerking met lokale partners. “Zo willen we niet alleen traditionele smaken creëren, maar ook een verhaal vertellen over brood dat niet meer verteld wordt”.

Een onovertroffen aanbod

Bij The Bakery kan je terecht voor een ruim gamma aan broden en gebak. Van pistolets tot koffiekoeken. Van artisanale broden tot taarten. Altijd met pure en lokale producten en altijd op het ritme van de seizoenen.  De favoriete producten van Kenney Van Hoorick zelf zijn de broden op basis van zuurdesem. Het wit zuurdesembrood is een typisch, smaakvol zuurdesemboord en heeft een iets vettere smaak. Daarom is het een ideaal brood voor later op de dag, ideaal met wat kaas of beleg.

Het meergranen zuurdesembrood is dan weer een brood met een lichte desem. De granen zorgen ervoor dat de zuurtegraad van het brood lager ligt. Dit maakt het een ideale eerste kennismaking met deze broodvariant.

De derde favoriet van Kenney Van Hoorick is het volkoren zuurdesembrood, wat hij omschrijft als een puur, volkoren brood.

De meerwaarde van deze zuurdesembroden ligt in de vele mogelijkheden en smaken die het natuurlijke en langere bakproces met zich meebrengen. “Het unieke, natuurlijke en langere bakproces van de zuurdesembroden sluit bij waar wij als bakkerij voor staan. We willen een eigen stempel drukken en een aanbod creëren dat je elders niet meer vindt”.

Naast de zuurdesembroden vind je bij The Bakery ook andere specialiteiten zoals bierbrood en steengemalen brood en ook de gangbare witte, bruine en volkoren broden. “De standaard broden zijn ook een manier om de mensen over de streep te trekken om onze specialiteiten te ontdekken. Onze klanten kopen bijvoorbeeld eerst een standaard bruin brood om vervolgens ons aanbod verder te leren kennen”.

Een geheel eigen verhaal

Door in te zetten op pure en traditionele producten en bakprocessen wil The Bakery een geheel eigen verhaal vertellen over brood. “Dit is een verhaal over brood dat niet meer verteld wordt. Brood als resultaat van natuurlijke processen waardoor je als bakker geen toevoegingen of verbeteraars meer nodig hebt. Waardoor je dus ook dichter staat bij wat dit geweldige product ooit geweest is”.

Durf experimenteren

Klanten kunnen bij The Bakery deel uitmaken van dit unieke en authentiek verhaal. Maar dan moeten ze volgens Kenney Van Hoorick durven experimenteren.

“Als ik één boodschap zou mogen meegeven aan onze klanten dan is het dat ze af en toe moeten afwijken van hun vast patroon. We zien vaak dat klanten steeds dezelfde producten bij ons kopen. Dat is natuurlijk fijn want dit bevestigt dat ze bij ons iets gevonden hebben waar ze dagelijks van genieten. Ik wil mijn klanten echter aansporen om een beetje te experimenteren, om ons gehele assortiment te ontdekken en om zich vooral niet te laten afschrikken door zuurdesem”.

Zin om The Bakery te ontdekken? Ga dan langs bij de Antwerpse Stadsbrouwerij en laat je verrassen.