Tips voor een winters weekendje aan zee

Auteur: 
Redactie
< >
Tips voor een winters weekendje aan zee

Winters wandelen op het harde zand, haren in de wind en een lekkere kom soep achteraf? Zeggen dat er 'een zee van mogelijkheden' is voor een uitwaaiweekend aan de kust, zou te flauw zijn. Enkele tips om je weekend aan zee echt onvergetelijk te maken.

Garnalen vissen in Oostduinkerke

Het is een iconisch beeld: de garnaalvissers die weer en wind trotseren langs de kustlijn. Wat dacht je ervan om zelf een kruipak aan te trekken én nadien te kokerellen met je eigen vangst?  Toch bang voor natte voeten? Vanaf april kan je de garnaalvissers te paard vanop veilige afstand bewonderen.

Dwalen in de (Zwin)duinen

Desolate heuvelruggen, kabbelende kreken en honderden vogels ... Een wandeling met gids in het Zwin toont je de natuurrijkdom van het duinenlandschap. Voor wie het wat sneller mag, is er een mountainbikepad in de Noordduinen.

Zeilwagens spotten in Oostduinkerke

Op 23 en 24 februari 2019 racen piloten uit verschillende landen tegen elkaar op het strand van Oostduinkerke. Een uniek schouwspel.

Fietsen in het verleden

Fietspad 'De Frontzate' ligt op een voormalige spoorwegbedding tussen Diksmuide en Nieuwpoort. Je rijdt langs talloze restanten van de eerste Belgische verdedigingslinie tijdens Wereldoorlog I. Lekker plat en rechtdoor.