Totaalspektakel ‘Beyond Bruegel’ brengt Vlaamse Meester weer tot leven

Auteur: 
Redactie
< >
Beyond Bruegel
Beyond Bruegel
Beyond Bruegel
<
Beyond Bruegel Beyond Bruegel Beyond Bruegel
>

Exact 450 jaar na z’n dood houdt de expo ‘Beyond Bruegel’ een ode aan de kunstenaar Pieter Bruegel in het majestueuze Dynastiepaleis in Brussel.

2019 is het Bruegeljaar en Vlaanderen zal het geweten hebben. Toerisme Vlaanderen, Plein Publiek, Duvel Moortgat en CREATE.eu eren de Vlaamse Meester met een totaalspektakel. Na Rubens in 2018 en van Eyck in 2020 is 2019 het jaar van Pieter Bruegel de Oude. De expo ‘Beyond Bruegel’ is een multimediale beleving die zich verdiept in het leven en werk van de Vlaamse Meester. Voor en na de tentoonstelling kan de bezoeker terecht in Plein Publiek BXL voor een hapje en drankje met een bruegeliaanse toets.

Totaalbeleving

Pieter Bruegel spendeerde de laatste jaren van z’n leven in Brussel. De kunstbeleving in het Dynastiepaleis eert de Vlaamse Meester met projecties die zijn werken uitvergroten. In verschillende ruimtes kan je je als bezoeker inleven in de stijl en het oeuvre van de schilder. Vervolgens word je ondergedompeld in een 360-graden projectie en waan je je in de wondere wereld van de meester. Zijn kunstwerken lijken wel tot leven te komen en je wandelt er door de landschappen die hem inspireerden.

Dynastiepaleis is nieuwe hotspot in Brussel

Het Dynastiepaleis is niet enkel de plek waar je Bruegel beleeft, het is ook de allernieuwste Brusselse hotspot. In het – voordien leegstaande - gebouw werd een serre opgetrokken, waar je terecht kan voor een brunch, fijne concerten, jazz– en dansavonden, workshops, vintage marktjes, … In het culinaire aanbod van Plein Publiek BXL wordt de Bruegellijn doorgetrokken en worden de gasten verrast met Vlaamse klassiekers in een hip jasje.

Alle info en tickets vind je op www.beyondbruegel.be