Toyota’s veiligheidssysteem reduceert aantal ongevallen met 70 procent

Auteur: 
Redactie
< >

De teller van het aantal Toyota’s met een speciaal veiligheidssysteem staat inmiddels wereldwijd op tien miljoen. Toyota Safety Sense voorkomt drastisch het aantal aanrijdingen.

In de praktijk is het effect van Toyota Safety Sense te zien in de statistieken. Het aantal aanrijdingen aan de achterzijde van de auto is met 70 procent gereduceerd. Dit neemt in combinatie met Intelligent Clearance Sonar naar verwachting nog toe tot 90 procent. Toyota Safety Sense omvat nu standaard op elk nieuw model verbeterde versies van het Pre Collision System, Adaptive Cruise Control , Lane Departure Alert, Automatic High Beam en Road Sign Assist.

Intelligente cruise controle en rijassistentie

Ook is een nieuwe, intelligente cruise controle leverbaar. Als de auto met een constante snelheid rijdt en een verkeersbord met een andere maximumsnelheid signaleert, kan de bestuurder eenvoudig de snelheid van de auto aanpassen door middel van knoppen op het stuurwiel.

Verder is geavanceerde rijassistentie beschikbaar in de vorm van Lane Trace Assist. In combinatie met de cruise controle helpt dit systeem de bestuurder met subtiele stuurinput om zijn auto in het midden van de rijstrook te houden, zelfs in flauwe bochten op snelwegen.

Geen ongevallen meer?

Eerder dit jaar introduceerde Toyota de tweede generatie van Toyota Safety Sense, waarmee het opnieuw een stap dichter bij de realisatie komt van het ultieme doel: een samenleving waarin geen verkeersongevallen meer plaatsvinden. Toyota wil deze tweede generatie van Toyota Safety Sense in 2020 in ongeveer honderd landen aanbieden, inclusief Azië en Latijns-Amerika.