Virtuele rondleidingen in nieuwbouwprojecten

Auteur: 
Redactie
< >
Woonproject De Hageskes in Pulle
Woonproject De Hageskes in Pulle
Woonproject De Hageskes in Pulle
<
Woonproject De Hageskes in PulleWoonproject De Hageskes in PulleWoonproject De Hageskes in Pulle
>

Toekomstige inwoners van woonproject ‘De Hageskes’ in Pulle kunnen naar hun nieuwe woning kijken via Virtual Reality. Het innovatieve 3D-systeem wordt steeds meer gebruikt in de vastgoedsector.

Op het braakliggend terrein aan het Kermisplein in Pulle komen er 31 nieuwbouwappartementen, een commerciële ruimte én een gemeenschappelijke parktuin die in het verlengde loopt van het bestaande dorpsplein.

Virtuele huisbezoeken in woningen

Virtuele huisbezoeken vallen in de smaak bij de Vlaming en worden in de vastgoedwereld steeds meer toegepast. “Op plan kopen gebeurt meer en meer in Vlaanderen,” zegt Karin Van Tigchelt, nieuwbouwafdeling Heylen Vastgoed. “ Toch willen kopers iets tastbaar om één van de belangrijkste beslissingen van hun leven te nemen. Het is de eerste keer dat wij deze virtuele bezoeken zullen gebruiken om de kandidaat-kopers rond te leiden. Door de geanimeerde 3D-renders kunnen de geïnteresseerden nu via Virtual Reality het gebouw virtueel verkennen alvorens het pand gebouwd is. Je kan de architectuur zoals de gevelafwerking of de terrassen van dichtbij benaderen. Maar je kan ook door de tuin wandelen.”

31 nieuwe appartementen

Het woonproject is vernoemd naar het netwerk van voetweggetjes en steegjes waarrond de dorpskern doorheen de jaren groeide en in volksmond ook de hageskes wordt genoemd. Het project bestaat uit drie losstaande gebouwen met in totaal 31 appartementen, één commerciële ruimte en een gemeenschappelijke parktuin van maar liefst 1000 vierkante meter. De parktuin komt in het verlengde van het vergroende dorpsplein, en wordt dé ontmoetingsplek voor de bewoners en bezoekers.

Energieneutrale appartementen

De 31 nieuwe appartementen worden allemaal bijna energieneutraal gebouwd (BEN-woningen). Dit betekent dat er zo weinig mogelijk energie verbruikt wordt voor verwarming, ventilatie en warm water. De resterende energie die nodig is, wordt voor een groot deel voorzien via zonnepanelen. Daarnaast wordt in het project een ondergrondse parking voorzien met maar liefst 48 staanplaatsen.

De verkoop start midden maart en de eerste werken beginnen in augustus 2020. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste bewoners er in de zomer van 2022 hun intrek nemen. Richtprijzen voor de appartementen starten volgens de makelaar vanaf 191.400 euro