Warmtepomppanelen nu ook in Vlaanderen

Auteur: 
Redactie
< >
Warmtepomppanelen nu ook in Vlaanderen
Warmtepomppanelen nu ook in Vlaanderen
<
Warmtepomppanelen nu ook in Vlaanderen Warmtepomppanelen nu ook in Vlaanderen
>

Met een warmtepomppaneel sla je twee vliegen in één klap. De voorkant bestaat uit fotovoltaïsche cellen die zonlicht omzetten in elektriciteit. Op de achterkant zit een warmtewisselaar. Die zorgt – samen met de warmtepomp – voor het sanitair warm water en de verwarming.

Warmtepomppanelen zijn een vorm van hernieuwbare energie. Ze bundelen groene stroom en warmte in één systeem. In Nederland zijn ze al langer in gebruik. Energie-aannemer EcoPuur brengt deze techniek nu ook in de Vlaamse huizen.

Wat is het voordeel van een warmtepomppaneel?

 Joris Haems van EcoPuur verklaart: “Je produceert zowel groene stroom en warmte (zomer én winter) en verlaagt actief je energieverbruik. Een warmtepomppaneel oogt bovendien mooi en is ook ideaal voor een kleiner dak. Tot slot heb je een hogere energieopbrengst per vierkante meter.”

Wanneer kan je een warmtepomppaneel plaatsen?

Voor de plaatsing van warmtepomppanelen moet je woning aan twee voorwaarden voldoen. Eerst en vooral is een goede isolatie noodzakelijk. Daarnaast heb je een lagetemperatuurverwarming nodig, zoals vloer- of wandverwarming. Dat maakt warmtepomppanelen vooral interessant bij nieuwbouwwoningen of grondige renovaties.