Waterzuiveringssysteem recycleert huishoudelijk afvalwater

Auteur: 
Redactie
< >
EcoPuur lanceert het nieuwe waterrecyclagesysteem Hydraloop
EcoPuur lanceert het nieuwe waterrecyclagesysteem Hydraloop
EcoPuur lanceert het nieuwe waterrecyclagesysteem Hydraloop
<
EcoPuur lanceert het nieuwe waterrecyclagesysteem HydraloopEcoPuur lanceert het nieuwe waterrecyclagesysteem HydraloopEcoPuur lanceert het nieuwe waterrecyclagesysteem Hydraloop
>

Aannemer EcoPuur lanceert het nieuwe waterrecyclagesysteem Hydraloop, een volautomatisch waterzuiveringssysteem voor woningen. De Hydraloop vangt al het water op uit douche, bad en het spoelwater van de wasmachine en zuivert dit voor hergebruik voor toilet, wasmachine en tuin.

Tot 85% van het huishoudelijk water wordt gerecycleerd. Voordelen: er wordt geen drinkwater verspild, de waterfactuur daalt, het systeem is onderhoudsarm én betaalt zichzelf binnen 5 à 7 jaar terug.

Afvalwater wordt opnieuw gebruikt

Wereldwijd verspillen we jaarlijks 57.487.500 miljoen liter leidingwater. De Vlaming verbruikt gemiddeld 114 liter water per dag. 61 liter of 54 % daarvan verbruiken we in de douche, op het toilet en met de wasmachine. Door de installatie van het waterrecyclagesysteem Hydraloop kan tot 85% van het huishoudelijk afvalwater gerecycleerd worden en opnieuw gebruikt worden voor toilet, wasmachine, tuin en zwembad. Dagelijks beschikt men zo over 63 liter gerecycleerd water per persoon.

Waterproblematiek

Joris Haems, directeur EcoPuur: “Door de klimaatopwarming wordt drinkbaar water schaarser dan ooit. In België staan we op de 23ste plaats van 164 landen in de lijst voor de categorie ‘hoge waterschaarste’. We moeten dus bewuster met ons waterverbruik omgaan en zoeken naar alternatieven om water op een duurzame en veilige manier te hergebruiken. De Hydraloop biedt hier alvast een oplossing. Je recycleert tot 85% van het grijze afvalwater waardoor je het toestel binnen de vijf à zeven jaar terugverdient (grijs afvalwater: huishoudelijk afvalwater uit onder andere douche, bad en spoelwater van de wasmachine).

Voor wie?

De Hydraloop is interessant in nieuwbouwprojecten, zeker wanneer er geen mogelijkheid is tot een (grote) regenwaterput in bijvoorbeeld appartementen of rijwoningen in een stedelijke omgeving. Ook voor tertiaire gebouwen waar er een groot verbruik is aan sanitair water (in sportcomplexen, rusthuizen e.d.) kan de installatie veel voordelen bieden.

Kostprijs Hydraloop: 3.500 euro (excl. BTW).