Wereldpremière: nieuwe Range Rover Velar onthuld in het Londense design museum

Auteur: 
Natasja Van der Jonckheyd

Het Design Museum in Londen stelt voor het eerst een wagen tentoon en krijgt meteen de wereldpremière van de nieuwe Range Rover Velar.

  • De Velar is een nieuw model binnen de Range Rover-familie dat de ruimte vult tussen de Range Rover Evoque en Range Rover Sport
  • Consumentgerichte technologie maakt van de wagen een digitale butler die het leven van klanten verbetert.
  • De Velar is vanaf nu tot 5 maart te zien in het Design Museum, meteen ook de start van een langere samenwerking met Jaguar Land Rover.
  • De Range Rover Velar kan vanaf nu worden gereserveerd bij de concessiehouders van Land Rover en is verkrijgbaar vanaf de zomer van 2017 voor een prijs vanaf 57.300 euro.

Londen, VK, 1 maart 2017 – Het Design Museum nam vanavond een nieuw stuk op in zijn collectie: de Range Rover Velar. De Velar wordt gelanceerd met een uitgebreid pakket aan technologieën die samen een ingebouwde digitale butler creëren. De kern ervan is het gloednieuwe, ultrageavanceerde Touch Pro Duo-infotainmentsysteem.

Het innoverende systeem, dat wegens zijn slanke profiel en pure oppervlakken de naam "Blade" kreeg van zijn ingenieurs, maakt de technologiebeleving in de wagen helderder, sneller en aangenamer, om rijden nog beter te maken. De vierde telg van de Range Rover-familie werd op spectaculaire wijze onthuld in het Design Museum in Londen, voor een vol huis dat ook getrakteerd werd op een tentoonstelling met foto's van de Velar van de hand van fotograaf met wereldfaam Gary Bryan. De foto's zijn nu te zien op het Instagram-kanaal van het merk (@landrover).
De Velar is de eerste wagen die gelanceerd en tentoongesteld wordt in het nieuwe Design Museum, dat in november 2016 opende voor het grote publiek en zich voordien in Shad Thames bevond. De Velar is nu voor iedereen te zien in het Londense Design Museum in een unieke installatie die open is tot 5 maart 2017. De installatie draagt de naam "Reductionism", een verwijzing naar de filosofie die aan de basis ligt van het model: authentieke kwaliteit blootleggen door complexiteit te verwijderen. Jaguar Land Rover maakte ook bekend dat het een partnership aangaat met het Design Museum voor een reeks gezamenlijke projecten, tentoonstellingen en evenementen in het museum in de loop van de volgende drie jaar.
De nieuwe Velar vult de ruimte in de Range Rover-familie tussen de Range Rover Evoque en de Range Rover Sport. De voor elke gelegenheid en voor elk terrein geschikte Velar geeft met unieke duurzame materialen en geavanceerde techniek opnieuw concreet vorm aan het Above and Beyond-motto van Land Rover.

Peter Virk, Director of Connected Car and Future Technology van Jaguar Land Rover, verklaarde: “Twee 10" aanraakschermen met hoge resolutie vormen je venster op de wereld. Het geconnecteerde infotainmentsysteem leert van je en anticipeert op wat je nodig gaat hebben, zodat je krijgt wat je wil op het moment dat je het wil. Maar het is nooit opdringerig. Het laat je genieten van de rit en maakt het dagelijkse leven minder stresserend, zoals een goede butler of digitale persoonlijke assistent.”
De geavanceerde boordtechnologie wordt gecombineerd met trendsettende materialen. Zo krijgt de Velar als alternatief voor leder een in het segment unieke, duurzame en hoogwaardige stoffen zetelbekleding. Het materiaal in de kleur Dapple Grey werd ontwikkeld samen met Kvadrat, de toonaangevende producent in Europa van hoogwaardige designstoffen, en wordt aangevuld met inzetstukken van suède.

Een centrale rol in het eigentijdse design van de Velar spelen de full Matrix-Laser LED-koplampen, de smalste ooit op een productiewagen van Land Rover, de verzonken, uitklapbare deurgrepen, en de accenten in de kleur Burnished Copper op de blades in de voorbumper en in de zijroosters.