Wijnboer en raskweker maken exclusieve wijn

Wijndomein Hoenshof en Hof van Ossel lanceren ‘Belgian Wagyu Blend’
Auteur: 
Redactie
< >
Wijndomein Hoenshof uit Borgloon lanceerde een Belgische wijn die perfect matcht met het exclusieve Wagyu-vlees van Hof van Ossel uit Merchtem

Begin november 2018 lanceerde Wijndomein Hoenshof uit Borgloon een Belgische wijn die perfect matcht met het exclusieve Wagyu-vlees van Hof van Ossel uit Merchtem.

Voor de blend deden ze een beroep op de expertise van Yanick Dehandschutter, zaakvoerder van YD Wine en sommelier van Sir Kwinten uit Lennik. De keuze viel op een assemblage van merlot en cabernet dorsa, een variant van de cabernet sauvignon. Het sappige karakter van de merlot past perfect bij het zachte vlees. De cabernet bevat dan weer voldoende tannine om de wijn de nodige body te geven, zonder dat de wijn het vlees gaat overheersen.

Wijndomein Hoenshof is een prijswinnaar

Professor dr. Ghislain Houben van wijndomein Hoenshof heeft een uitzonderlijke kennis van vinificatie en maakt zowel eerder ‘klassieke’ witte en rode wijnen. Hij is op meerdere vlakken een buitenbeentje onder de Belgische wijnbouwers. Zo heeft hij ook een uitgebreid assortiment van rode wijnen.

Daarnaast maakt hij zoete wijnen met frisse zuren, onder meer zijn ijswijnen of ‘vins de glace’ van appel, peer en druif genieten grote faam. Zijn wijnen kapen jaarlijks medailles weg in de wedstrijd voor beste Belgische wijn. In 2017 behaalde hij de gouden medaille voor de Cuvée d’Amour, latest harvest, en een zilveren medaille voor zijn Pinot Gris Barrique.

Hof van Ossel kweekt Wagyu-runderen

Sinds 2007 kweekt Filip Meysmans 100% raszuivere Wagyu-runderen mét geboorte-certificaten en afstammingsgegevens. De raskweker licht toe: “Wagyu zorgt voor een unieke smaaksensatie waardoor het ook wel de kaviaar onder het rundvlees wordt genoemd. Typisch is de gemarmerde structuur met intramusculair vet. Na jaren van onderzoek, testwerk en doorgedreven zorg voor de runderen, is het vlees sinds 2015 beschikbaar op de markt.” De dieren worden op Hof van Ossel stressloos gefokt en krijgen een nauwkeurig geselecteerd dieet van zelf geteelde en uitgebalanceerde voeders.