Winkel in je buurt!

Auteur: 
Redactie
< >
Koop lokaal bij een winkel in je buurt

Met www.ikkoopindeprovincieantwerpen.be wil de provincie Antwerpen iedereen aanzetten om in de buurt te winkelen. Niet elke handelaar heeft vandaag al een webshop, toch zijn er vaak leveringen en/of afhalingen mogelijk tijdens de coronacrisis. 

Voor consumenten

 Alle niet-essentiële winkels - met uitzondering van tuin- en doe-het-zelfcentra - moeten ook de komende tijd gesloten blijven. Veel uitbaters van niet-essentiële winkels en horecazaken blijven echter niet bij de pakken zitten en starten met leverings- en afhaalservices. Consumenten in de provincie Antwerpen kunnen op Ik koop in de provincie Antwerpen terecht voor het aanbod per gemeente.

“We moedigen consumenten aan om nu, meer dan ooit, in hun eigen buurt te winkelen en zo hun lokale economie te ondersteunen,” stelt gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor lokale economie bij de provincie Antwerpen. “Er bestaan al heel wat lokale webshops, maar niet elke ondernemer krijgt zoiets nu nog snel opgestart. Toch liggen hun activiteiten niet stil; vaak kan je nog goederen afhalen of worden die aan huis geleverd.”

Handelaars en lokale besturen

Ook handelaars en lokale besturen kunnen terecht op de nieuwe website. Ze vinden er een overzicht van de steunmaatregelen die de federale en de Vlaamse overheid nemen voor winkeliers die verplicht moeten sluiten tijdens de coronacrisis.

“Handelaars vinden op deze website snel de weg naar al deze ondersteunende initiatieven. Bovendien krijgen ze tips en goede voorbeelden om tijdens de coronacrisis productief te blijven. Ook de lokale besturen kunnen elkaar met hun acties en maatregelen inspireren,” besluit gedeputeerde Caluwé.  

De website www.ikkooplokaalindeprovincieantwerpen.be is een initiatief van de provincie Antwerpen, in samenwerking met de vier andere Vlaamse provincies en UNIZO Provincie Antwerpen. De website wordt dagelijks geactualiseerd door de provincie Antwerpen.