Dennenhof in Brasschaat vernieuwt met 42 luxekamers

Auteur: 
Redactie
< >
Dennenhof in Brasschaat vernieuwt met 42 luxekamers
Van der Valk Hotel Dennenhof in Brasschaat
<
Dennenhof in Brasschaat vernieuwt met 42 luxekamersVan der Valk Hotel Dennenhof in Brasschaat
>

In 2018 vierde Van der Valk Hotel Dennenhof in Brasschaat zijn 60ste verjaardag die helemaal in het teken stond van een grondige vernieuwing. Het nieuwe hotelgebouw is klaar om de gasten met meer luxe en comfort te verwelkomen.

Na de afbraak van het oude hotelgebouw kon de aannemer in april 2018 starten met de bouw van het nieuwe complex. Onder begeleiding van architecten Luc Elsen en Karen Rossie kozen Marc en Marie-Paule Wohrmann, de directie van Dennenhof, voor een hedendaagse architectuur met ook enkele klassieke elementen.

De 42 hotelkamers in het nieuwe gebouw zitten verdeeld over de benedenverdieping en de 1ste en de 2de verdieping. Op het hoogste niveau bevinden zich ook 3 luxe duplexsuites met sauna. Er zijn bovendien enkele familiekamers met verbindingsdeur en enkele kamers zijn uitgerust en ingericht voor mensen met een beperking.

Natuurlijke materialen

Dennenhof ligt in een groene, natuurrijke omgeving. Aansluitend daarbij komen in de inrichting van het nieuwe hotel veel natuurlijke materialen aan bod, waaronder hout. In de ruime kamers is veel glas gebruikt, onder meer ter hoogte van de douche. Elke kamer kreeg een ander natuurthema mee. De nieuwbouw is heel energiezuinig opgetrokken en super geïsoleerd, en is verder ook uitgerust met zonnepanelen.

Van der Valk Hotel Dennenhof heeft familiaal karakter

“Het oude gebouw moest wijken, niet omdat we meer kamers nodig hebben maar wel meer luxueuzere kamers. De vroegere hotelkamers waren gewoonweg te klein. We willen het familiale karakter van Dennenhof zeker behouden. De kleinschaligheid is onze grootste troef. Maar we willen ook meegaan met onze tijd en moderniseren door meer luxe en comfort aan te bieden aan onze gasten volgens de huidige Van der Valk-standaard”, benadrukt manager Pierre van den Broek.

Dennenhof aan de Bredabaan 940 in Brasschaat telt nu in totaal 84 kamers: 42 in het nieuwe gebouw en 42 in het bestaande bijgebouw. Een nieuwe realisatie is ook de zaal die voor het ontbijt gebruikt wordt. In deze vierkante zaal kunnen 150 gasten zittend plaats nemen of 200 mensen staand voor een receptie. Daar hoort een mooi ingesloten terras bij. Aan de ontbijt- en brunchzaal werd een volledig nieuwe keuken geïnstalleerd waar live-cooking mogelijk is. Het nieuwe hotelgebouw beschikt ook over 2 vergaderkamers voor 2 tot 9 personen. De 5 zalen in Dennenhof bieden vergadermogelijkheden voor groepen van 2 tot 200 personen.