Ga voor het helderste zicht dankzij een revolutionaire complete oogmeting

Auteur: 
Redactie
< >
Oogscanner DNEye PRO
DNEye PRO oogmeting
<
Oogscanner DNEye PRODNEye PRO oogmeting
>

Geruime tijd gingen oogspecialisten uit van een gestandaardiseerde schematische voorstelling van het oog. Het Gullstrand-oogmodel, zoals die voorstelling heet, veronderstelt dat elk oog een vaste structuur heeft. Dat oogmodel zorgde er echter voor dat brilglazen niet aangepast waren aan individuele afwijkingen aan het oog. Nochtans heeft de wetenschap intussen aangetoond dat elk oog uniek is, met bepaalde vervormingen en afwijkingen aan de binnenkant van het oog.

Oogscanner DNEye PRO® zorgt voor brilglazen op maat van jouw ogen

Onlangs bracht Rodenstock, fabrikant van brilglazen, een revolutionair toestel op de markt. De DNEye PRO® laat oogspecialisten toe om de anatomie van het oog volledig in kaart te brengen. Op basis van die gegevens maakt Rodenstock brilglazen die helemaal zijn toegespitst op de unieke fysiologie van elk oog en zo beelden zuiverder op je netvlies projecteren. “De DNEye PRO maakt een volledige analyse van de voorste oogkamer, gecombineerd met een meting van de volledige axiale ooglengte. Eventueel kunnen die gegevens gecombineerd worden met een tonometrie of drukscreening. Zo stappen we af van het oude oogmodel, maar gaan we glazen verder perfectioneren, gepersonaliseerd volgens de fysiologie van het oog.”

Lunettes-Lunettes kiest voor nieuwste technologie

Aan het woord is Ilse Swerts, zaakvoerster van Lunettes-Lunettes. De gespecialiseerde optiekzaak in Boom zet sterk in op een persoonlijke aanpak en is dan ook trots om de revolutionaire oogscanner als een van de eersten in België te kunnen inzetten. “Rodenstock is de enige ter wereld die zo’n complete oogmeting kan bieden. Ze laat ons toe de glazen nog meer af te stemmen op de persoon. Bij ons is ze inbegrepen bij glazen uit het Excellence- en Perfection-segment. De biometrische gegevens kunnen we ook gebruiken voor vormstabiele contactlenzen op maat.”

Wij willen altijd mee zijn met technologie,” voegt Ilse toe. “De technologie verandert, maar het oog verandert ook, door andere dagdagelijkse visuele activiteiten.”

Brilglazen voor het zuiverste zicht

Het grote voordeel voor jou? “De brilglazen zullen een nog beter en nog zuiverder zicht geven. Alle optische zones worden maximaal benut voor een naturel zicht. Met de eerste DNEye-scanner konden we bijvoorbeeld al nachtzicht perfectioneren door onder meer hinderlijke schitteringen op de weg te vermijden. We gingen vooral uit van de vorm van het hoornvlies, de pupilreactie en de lichtgevoeligheid. Dankzij de DNEye PRO houden we ook rekening met de zuiverheid van het hoornvlies en andere optische media, zoals de ooglens, of zelfs het corpus vitreum. Zo kunnen er bij beginnende cataract troebele vlekken zijn. Die vlekjes kunnen we nu in kaart brengen”

De meerwaarde van de DNEye PRO oogmeting?

  • Glazen met de hoogste graad van personalisatie, dankzij de revolutionaire 3D-oogmeting
  • Unieke berekening van de oogafwijkingen in de glazen, rekening houdend met de individuele anatomie van je ogen
  • Geen vertekening, dankzij de speciaal voor jou ontworpen kijkzones
  • Je geniet van het scherpste zicht ooit

Wil je de wereld helderder zien dan ooit? Maak snel je afspraak bij Lunettes-Lunettes voor een complete oogmeting met de DNEye PRO!

Lees ook